Věk je jen číslo, dokázal Josef Zíma v Hustopečích

12. 4. 2024 · 1 minuta čtení · 3 fotografie · 1 video
Téma Kultura
Za měsíc oslaví 92. narozeniny, zdraví už moc neslouží a na pódium jej musí vozit na křesle. I tak vyprodal nekorunovaný král české dechovky Josef Zíma hustopečský kinosál a ukázal, že si pamatuje všechny texty písní ze svého téměř dvouhodinového programu. 


Pepíček Zíma, jak ho oslovují nejvěrnější fanoušci, má za sebou dlouhou a naplněnou dráhu zpěváka, moderátora, dabéra i herce. V srdcích mnoha žen a dívek zůstane navždy spojen s rolí prince Radovana v pohádce Princezna se zlatou hvězdou na čele. „Víte, dokud mi to zdravíčko ještě trochu slouží a hlava funguje, tak se toho zpívání nemůžu vzdát. Neumím jen tak sedět u televize, já žiju na pódiu, potřebuju to. Samozřejmě mám velkou rodinu, jsem čtyřnásobný pradědeček, to je všechno krásné a jsem za to vděčný, ale musím zpívat,“ prozradil legendární postava české hudební i divadelní scény.  

V hlavě si nosí spoustu krásných zážitků, na které se vyptávali během vystoupení i diváci v Hustopečích. „Většina mých kamarádů z divadla a televize už tu není, ale potěšilo mě, když jsem byl v loňském roce přizván, abych zazpíval na koncertě u příležitosti nedožitých 80. narozenin Karla Gotta. Tam jsem zpíval pro patnáct tisíc lidí a oni mi tleskali. To vám bylo tak nádherné. A stejně si užívám i každý jiný koncert. Když jsem byl mladý, chodily za mnou po představení patnáctileté, osmnáctileté slečny a chtěly podpis. A ty slečny chodí i dnes, jenom už je jim přes osmdesát, a to je nádhera,“ směje se zpěvák, který u hustopečského publika zanechal svým vystoupením hlubokou stopu. -nov-

odebírejte přes RSS