Nový zhotovitel chodníků v Brněnské ulici i aktualizace projektů. Jednali radní

10. 4. 2024 · 2 minuty čtení
Téma Z města

V úterý 9. dubna jednali radní. Zadali aktualizaci projektových dokumentaci a vybrali nového zhotovitele bezbariérových chodníků v ulici Brněnská.

Dlouho očekávaná novela stavební zákona, jejíž nejzásadnější změny začnou platit od 1. července 2024, klade vyšší nároky i na výpočetní techniku. Radní schválili kupní smlouvu na nové notebooky, monitory, dokovací stanice a další příslušenství. „Náklady, které činí 232 tisíc korun bez DPH, nepůjdou z městské, ale státní, kasy. Rovněž výběrové řízena na dodavatele zrealizoval stát prostřednictvím Ministerstva financí,“ doplnil místostarosta, Bořivoj Švásta.

Radní potvrdili uzavírku chodníku na Dukelském náměstí před domem číslo 1/1. „Na památkově chráněném domě (budova bývalé radnice, která s tou současnou těsně sousedí) budou pracovníci od konce dubna a během května opravovat střechu, vysvětlil důvod uzavírky Švásta.

Radní schválili změnu dodavatele stavebních prací u zakázky týkající se bezbariérových chodníků v ulici Brněnská. Nově ji získala místní firma HaSt, s.r.o. „Stavebníci z vítězné firmy, Stavby silnic s.r.o., měli začít s pracemi již začátkem dubna, ale protože firma nereagovala ani na jednu ze dvou oficiálních výzev, byla ze soutěže vyřazena. Vybrali jsem tedy v pořadí druhou nejvýhodnější nabídku, kterou podala firma HaSt, cenový rozdíl je minimální, cca 55 tisíc korun,“ vysvětlil Švásta. Do výběrového řízení se přihlásilo celkem 10 zájemců a soutěž srazila projekční cenu, která činila 2,7 milionů korun, o téměř 800 tisíc. 

Další bezbariérový chodník je naplánovaný v ulici Bratislavská. Týká se úseku od přechodu u Mandlárny až k vjezdu do firmy Moss logistics, s.r.o. Vedení města nyní zadalo aktualizaci projektové dokumentace. „Tu máme již hotovou, ale zejména kvůli změnám ve vlastnictví pozemků je potřeba ji obnovit. S finální projektovou dokumentací budeme žádat o dotaci Státní fond dopravní infrastruktury v rámci bezbariérovosti,“ doplnil Švásta.

Radní zadali aktualizaci a doplnění projektové dokumentace na rekonstrukci kuchyně v ZŠ Komenského. „V plánu je modernizace gastro zařízení včetně možnosti vařit bezlepková jídla, posílení elektrické energie, vybudování nové vzduchotechniky, vyčlenění prostoru pro výdej obědů externím strávníkům a další opravy v souladu s doporučením zaměstnanců hygienické správy. Rovněž bude navýšena kapacita školní kuchyně,“ uvedl místostarosta, Josef Horák. Rekonstrukce, kterou o rok oddálila nutnost vybudování nové přípojky elektrické energie, začne v roce 2025 a vyčleněno je na ni z rozpočtu města 60 milionů korun.-hrad-

 


 

odebírejte přes RSS