Národní pohár karate v režii hustopečského oddílu

22. 4. 2024 · 1 minuta čtení · 19 fotografí · 1 video
Téma Sport

Městská sportovní hala hostila v sobotu 20. dubna Národní pohár karate Goju-ryu. Jeden ze tří, kterým se více než 250 závodníků mohou nominovat na mistrovství České republiky, které se bude konat na podzim v Brně. 


Pohár v Hustopečích pořádá tradičně místní oddíl L.F.Club pod bedlivým dozorem Českého svazu karate Goju-ryu. „Hustopečský oddíl je pilířem našeho svazu nejen organizačně, ale také množstvím a kvalitou závodníků, které vede,“ pochválil hlavního trenéra Bronislava Puzrlu a jeho oddíl prezident svazu Jiří Boček.

Právě hustopečští měli na závodech největší základnu závodníků. „Máme tu dnes čtyřicet závodníků ve všech kategoriích od nejmenších až po dospělé a musím říct, že už dopoledne nám tu cinkalo několik medailí. Největší nadějí našeho oddílu je samozřejmě Vojta Sůkal, který už se pohybuje na vyšší úrovni,“ vyzdvihuje hrdě svého svěřence Bronislav Puzrla. 

Vojta Sůkal, mimochodem Sportovec roku města Hustopeče za rok 2023, se již nominoval na Mistrovství Evropy, kam odlétá v květnu. „Intenzivně se na to se svým týmem připravuji a hned zítra po závodech odlétáme na přípravu do Itálie. Doufám, že přivezeme nějaký pěkný výsledek, i když to bude hodně těžké, protože je to mistrovský všech stylů, takže tam bude o hodně větší konkurence,“ prozradil Vojta, jehož hlavní disciplínou je kata za kterou už jednu zlatou evropskou medaili přivezl.  

Atmosféra hustopečských závodů byla nepřekonatelná stejně jako disciplína, kterou prokázali i nejmenší závodníci. Právem si každý z nich odnesl zaslouženou medaili. „Dřív se závody nedělaly pro nejmenší kategorie, naštěstí se to změnilo, takže i ti nejmenší si zkusí atmosféru závodů a potom zůstávají a sledují ty starší, kteří zase naopak chystají zázemí těm malým. Po celý den je hala plná lidí a celkově je to pro karate obrovský přínos,“ pochvaloval si organizaci Bronislav Puzrla. -nov-

odebírejte přes RSS