Historky ze stopování bavily diváky v kinokavárně

11. 4. 2024 · 1 minuta čtení · 3 fotografie · 1 video
Téma Kultura
Novinář a cestovatel Tomáš Poláček si už v roce 2008 oblíbil cestování stopem. O sedm let později se tímto způsobem vydal přes Sibiř a Severní Ameriku až do Ohňové země a napsal o tom knihu plnou tak neuvěřitelných historek, že se dostala mezi pořady Listování Lukáše Hejlíka. V úterý 9. dubna s ní přijel i do Hustopečí a předčítal z ní ve společnosti svých kamarádů, herců Alana Novotného A Jiřího Resslera. 


Plná kinokavárna se slzami smíchu v očích naslouchala neuvěřitelným historkám, které na cestě český stopař zažil. „Tady ta první část cesty, o které právě píšu ve své knize, byla opravdu plná neskutečných zážitků. Já jsem pak ale o dva roky později pokračoval dál přes Afriku, přes Demokratickou republiku Kongo, a tam už to vůbec veselé nebylo. Tam jsem si prošel peklem a nakonec jsem i onemocněl malárií, povídání o tom by vůbec nebylo veselé,“ přiznal Poláček, který však i o této cestě napsal knihu.

Přestože vystupování před lidmi novináře a cestovatele baví, již brzy se chce opět vydat na cesty, což je jeho životní vášeň. -nov-

odebírejte přes RSS