Do kinosálu vlétli dva zlobiví kosáci ze Zlína

8. 4. 2024 · 1 minuta čtení · 5 fotografí · 1 video
Téma Kultura

Hustopečský kinosál obsadili nejmenší diváci. S klasickou pohádkou v netradičním pojetí je přijelo pobavit divadlo Scéna ze Zlína. 


Příhody opeřených bratříčků má divadlo v repertoáru čtyři roky a je uzpůsobené právě nejmenším divákům. „Je to hra o dvou nezbedných bratříčcích, kteří jsou hrozně mlsní a vlastně v průběhu celé hry čekají na to, až jim jejich babička napeče něco dobrého. Jenže babička se loudá, proto si to čekání krátí nejrůznějším objevováním, zkoušením, lumpárnami,“ popisuje děj kry herec Adam Caha alias kos Josef. 

A tak opeřenci zkouší jezdit na kole, krotit lva nebo dokonce kopat metro. „Je to jedna z našich nejpovedenějších her, děti na ni velmi dobře reagují možná právě proto, že se v tom ději také vidí. Napovídají, radí, křičí na kosáky, není to vyloženě interaktivní, ale děti se nechávají strhnout dějem, což je dobře,“ líbí se herci Gabrielu Kulíškovi, představiteli kosa Václava.

A podařilo se to na výbornou i v Hustopečích. Bavili se malí i velcí, což je ostatně prioritou zlínského divadla, které hraje klasické i autorské pohádkové příběhy. A jako každá pohádka, i ta o Kosích bratřích měla děti nejen pobavit, ale i poučit. -nov-

odebírejte přes RSS