Člověk jako kvantový generátor? Podle Stacha ano

18. 4. 2024 · 2 minuty čtení · 7 fotografí · 1 video
Téma Kultura

Dlouho očekávaná přednáška vyprodala do posledního místečka kavárnu hustopečského kina. Se svým výkladem posmrtného života přijel známý český spisovatel a režisér Dalibor Stach. 


Téma klinické smrti je režisérovi velmi blízké. Touto zkušeností si prošel hned dvakrát. „Já jsem se v šesti letech utopil a v osmnácti mi prasklo slepé střevo. Operace toho střeva trvala pět hodin a pět minut mi netlouklo srdce, což byl hodně silný zážitek. Anděl mě odvedl k poslednímu soudu a řešilo se tam, co se mnou. Ale vrátili mě zpět, což ve mě vyvolalo spoustu otázek a od té doby se vlastně naplno věnuji výzkumu toho, co se mi stalo. A co se děje i dalším, kteří mají podobné zážitky. Přednáška Člověk jako kvantový generátor je takový vstup do toho tématu, kdy se snažím pomocí i vtipných příběhů otevřít ty otázky. Posluchači si mohou sami utříbit své názory a často zjišťují, že se jim v životě také dělo něco podobného a že to vlastně není divné,“ vysvětluje Stach. 

Knihy a filmy Dalibora Stacha lákají především ty z nás, kteří si zážitkem blízkým smrti sami prošli, ale i ty, kteří si libují v tajemných příbězích. Jak sám Stach několikrát zmínil, přijede do Hustopečí ještě jednou, a to 16. května, aby osobně představil a uvedl svůj velmi diskutovaný film Dimenze. „To je pro mě zásadní film v mnoha ohledech, ale v podstatě vypráví o tom, že to, co předáváte v životě svému okolí, to se vám jednou vrátí zpátky. Jaké emoce šíříte dnes, do těch se vrátíte na onom světě. Zajímavé je, že lidé často mluví o pekle. To samo o sobě neexistuje, ale pokud někdo ve svém životě dokázal vyvolat v lidech takovou zlou energii, tak je jasné, že po smrti na něj právě toto čeká, a naopak. A je potřeba mít na paměti, že se do světa vracíme,“ nastínil Stach a pozval diváky na setkání ve čtvrtek 16. května. -nov-

odebírejte přes RSS